Up North

De eerste action packed twee en een halve week in Nieuw-Zeeland zijn voorbij gevlogen. Met een druk schema had ik amper tijd iets te schrijven en het online te zetten. Maar het is er eindelijk van gekomen! Helaas alleen nog over de eerste dagen op het noorder eiland maar dit wordt zo snel mogelijk opgevolgd door het zuider eiland zo ver ik het nu kan vertellen! 13 oktober kom ik aan in Auckland waar ik weer een hele nacht doorbreng op het vliegveld. Ik verblijf namelijk bij de in Samoa ontmoette Amanda en Eden die ik om dit tijdstip niet hierheen wou laten komen. Good guy Dennis ;). Gelukkig kan ik na een zware nacht in de ochtend heerlijk half slapend door de stad heen slenteren. Mijn ontbijt heb ik in een te gek klein hofje met een prachtig uitzicht op de skytower. Een aangename locatie om zo perongeluk tegenaan te lopen!In de middag vertrek ik richting Rivershead waar mijn hosts wonen. Onvoorstelbaar genoeg hoort dit nog steeds bij de stad Auckland. Ookal zit ik 50 minuten in de trein en dan nog 10 minuten in de auto. Dat Auckland een enorm uitgestrekte stad is blijkt dus wel hieruit. Tegelijkertijd zit je vanaf deze uitgestrekte stad toch wel weer binnen een half uur met je billen op het strand. En ondanks dat het ijskoud is springen we met ze alle het water in. 

 Brutale Hollander die ik ben weet ik het mijn hosts nog leuker te maken door mijn goede vriend Teun ook te laten komen. En aardig als ze zijn is dat geen probleem. Naast het feit dat we zo welkom zijn, is het bij Eden verblijven leuk om met mensen van me eigen leeftijd te zijn. Vrijdagavond is dan ook een mooie avond voor een feestje in het midden van het bos. Met grote trucks racen we door het bos tot we boven op de heuvel staan waar een kampvuur wordt gemaakt. Een fantastisch uitzicht over de stad maakt het avondje af. Erg interessant eigenlijk om een keer te zien hoe ze hier ‘chillen’ in een bos met een kampvuur dus! 🙂

Vóór Teun’s lieftallige vriendin, en ook goede vriendin van mij, Hannah arriveert maken Teun en ik nog een kleine trip naar de Coromandel. Hoogtepunt hier is de Cathedral Cove. Misschien ken je de film Narnia? Een deel hiervan is hier opgenomen! Teun en ik komen hier later op de dag en hebben het geluk een aantal minuten de grot helemaal leeg te hebben. Iets vrij unieks wat aardig leuke kiekjes oplevert! Ook de hotwater beach is een geinige bestemming hier. Op een bepaald gedeelte graaf je een gat en daar komt warm (soms heet!) water omhoog waar je met je luie reet in gaat liggen en niet meer uitkomt. We spenderen nog een dag in Tairua waar we het hostel voor onszelf hebben met gratis gebruik van kayaks en fietsen. Niets mis mee! Maar laat vooral de foto’s spreken over de schoonheid van deze spots. 


Voor een rookie hitchhiker, alhoewel onder begeleiding van een meer ervaren hitchiker (Teun), vind ik het toch erg goed gaan. Van Thames naar Hahei (Cathedral Cove) en terug helemaal naar Auckland doen we namelijk al liftend. Goede tip dus als je in Nieuw-Zeeland geen auto heb en ook geen zin hebt een fortuin kwijt te zijn aan de bus!

We worden weer verwelkomt in huize Amanda en deze keer met nog een gast, Hannah! Met ze 3e slenteren we de volgende dag door de stad voor Teun en Hannah met ze tweeën verder gaan en ik nog een paar dagen terug ga voordat ik naar het zuider eiland vertrek.

Maar voor ik vertrek neemt Amanda me nog mee naar een van de vele vulkanen die Auckland rijk is. Het eilandje Rangitoto wat letterlijk voor de stad ligt op zo’n 25 minuten varen. Het voor een vulkaan jonge eiland (600 jaar) is een populaire bestemming voor toeristen en we zijn dan ook niet de enige. Dat maakt het echter niet minder leuk of bijzonder want de wandeling naar de top blijft indrukwekkend met brokken lavagesteente verspreid langs het pad. Er is zelf een kleine lavacave waar ik doorheenkruip wat best indrukwekkend was. Maar voor het hoogtepunt van dit eiland, letterlijk en figuurlijk, moet je naar de top! Bovenaan heb je een werkelijk fantastisch 360 graden uitzicht over de stad Auckland en de rest van de baai! 

Mocht je niet zo van boten houden dan is er in de stad nog een oude vulkaan. Een van de vele maar deze is erg centraal gelegen en niet zo hoog dus makkelijk te beklimmen. Dus mocht je dat willen doen zoek naar “mt Eden”. Een paar dagen later zit ik alweer in het volgende vliegtuig voor een kleine twee uur, richting Dunedin deze keer! Een van de grotere steden in het zuiden van het zuidereiland maar daarover later meer. Bewonder vooral de foto’s hieronder en laat me weten wat je ervan vindt. Het eerste deel van het zuidereiland komt zo snel mogelijk! 

Photos down here! 


Advertisements

5 thoughts on “Up North

 1. Heerlijk, Dennis! Jaloersmakende plaatjes. Als ik goed tussen de regels lees ben je goed aan het genieten. Vind ik fijn! Nog meer mooie en bijzondere ervaringen gewenst!

  Like

 2. Echt weer schitterende plaatjes je bent echt een geluksvogel dat je dat allemaal mag mee maken.
  En ik ook dat ik het allemaal kan lezen wat jij beleeft.
  Nog heel veel plezier gewenst.
  Groetjes Marjolein

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s